کارشناس برنامه میانسالان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: سبک زندگی سالم موجب پیشگیری از بروز بیماری از جمله سرطان ها، تاخیر در بروز برخی بیماری ها و در مجموع پیشگیری از مرگ زودرس می شود.
نرگس باباخانی اظهار داشت: مهمترین علل مرگ زودرس یعنی بین ۳۰ تا ۷۰ سال بروز بیماری هایی نظیر سکته های قلبی، مغزی و سرطان ها هستند که که این بیماری ها با سبک زندگی سالم قابل پیشگیری است.
وی اضافه کرد: منظور از سبک زندگی و تغذیه سالم مصرف مواد پروتئینی، لبنیات، میوه ها و سبزی ها، کاهش مصرف نمک در خانواده و حذف نمک از سفره، کاهش مصرف روغن، مصرف نکردن روغن های جامد، غذاهای آماده، رستورانی و نیمه آماده است.
کارشناس برنامه میانسالان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: با اتخاذ یک سبک زندگی سالم در تغذیه می توان از چاقی شکمی و اضافه وزن که آمار بسیاری بالایی را به خود اختصاص داده، به راحتی جلوگیری کرد.
باباخانی ادامه داد: علاوه بر تغذیه سالم، فعالیت های بدنی موثر نیز مورد تاکید است، فعالیت بدنی مطلوب شامل ظرف شستن، جارو کردن و پیاده روی عادی نمی شود بلکه ورزش به صورت فردی یا گروهی به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه سه تا پنج روز در هفته با شدت متوسط تا شدید را شامل می شود.
وی افزود: پرهیز از استعمال دخانیات و نوشیدن الکل نیز برای پیشگیری از مرگ زودرس مورد تاکید است چرا که این موارد بروز سکته های قلبی، مغزی و سرطان ها را افزایش داده و در باروری نیز تاثیر منفی می گذارد.
باباخانی با بیان اینکه در طب ایرانی نیز به فعالیت بدنی موثر و مصرف مواد غذایی مناسب تاکید شده است افزود: بنابراین با توجه به سبک زندگی سالم می توان سن ابتلا به دیابت و فشار خون را عقب انداخته یا به هیچ وجه به این بیماری ها مبتلا نشد.