اقتصاد۱۰۰-عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت:داروهایی که تحت پوشش بیمه و دارویار هستند نباید افزایش قیمت قابل توجهی جز تورم های سالانه که ۱۰ تا ۱۵ درصد هستند پیدا کنند.
سیدجلیل میرمحمدی میبدی نماینده مردم تفت و میبد افزود: در طرح دارویار قرار بر این بود آن دست از داروهایی که تحت پوشش بیمه هستند افزایش قیمت پیدا نکنند واین افزایش قیمت از محل ما به التفاوت ارز ترجیحی با ارز آزاد توسط دولت پرداخت شود.
وی با اشاره به اینکه مجلس برای وزارتخانه های اقصاد،تعاون کار رفاه اجتماعی،بهداشت ودرمان و همچنین بانک مرکزی وسازمان برنامه و بودجه تکلیفی را مشخص کرد گفت:با توجه به نوسانات ارزی ،جنگ اوکراین و روسیه ارز مورد نیاز و نقدنیگی ریالی خرید ارز تامین نشد .
عضو کمیسیون بهداشت و درمان در ادامه تاکید کرد: از طرف دیگر تورم در حوزه حقوق کارگری، حامل های انرژی ، حمل و نقل و قیمت های دستوری نیز تاثیر گذار بود و این مولفه ها دست به دست هم داد که نتوانیم ارز مورد نیاز شرکت های تولید کننده دارو را تامین کنیم.
وی گفت: این عوامل منجر شد در بخشی از داروهایی که ماده اولیه آنها از خارج وارد کشور می شد دستمان خالی شود و شاهد کمبود در کشور باشیم.
میرمحمدی خاطر نشان کرد:متعاقب این تجربه منفی جلسات متعدی در کمیسیون بهداشت و درمان و کمیسیون اصل ۹۰ که بخش دارویی آن بر عهده بنده است در حضور شخص رئیس مجلس با مسئولین متعدد برگزار شد و نتیجه براین شد که بخشی از نقدینگی در اختیار تعدادی از شرکت هایی که باید خرید موارد اولیه داشته باشند قرار گیرد.
نماینده میبد گفت:لذا چنین مسیری پیش گرفته شده و تعهدات بانک مرکزی به تخصیص ارز از سوی رئیس بانک مرکزی و سازمان برنامه وبودجه طی یکی دو ماهه گذشته اجرایی شد.
وی تصریح کرد:بر این مبنا تعهدات گمرک ومصوبه صفرشدن مالیات بر ارزش افزوده دارو و تجهیزات پزشکی مصرفی داده شد که امیداوریم این مسیر استمرار پیدا کرده ودر سال ۱۴۰۲ کمبود دارو نداشته باشیم.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درمورد گرانی دارو گفت: داروهایی که تحت پوشش بیمه ها و دارویار هستند نباید افزایش قیمت قابل توجهی جز تورم های سالانه که ۱۰ تا ۱۵ درصد هستند پیدا کنند.
وی در مورد نایاب شد برخی داروهای پر مصرف در کشورنیزتاکید کرد: یکسری از داروها قیمت های نازل وحاشیه سود اندکی برای صنایع تولید کننده دارند لذا با این نگاه انگیزه شرکت های تولید کننده به سمت تولید داروهایی حرکت می کند که بتواند حاشیه سود بیشتر و قیمت بالاتری داشته باشد.
وی گفت: از سازمان غذا ودارو انتظار داریم تدبیری صورت دهد تا با حمایت از صنایع، بخش داروهای پر مصرف مردم که قیمت بالایی ندارند در دسترس قرار گیرد.
میرمحمدی با اظهار امیدواری از اینکه امسال نسبت به سال گذشته با مشکلات دارویی کمتری روبه رو شویم تاکید کرد: تلاش شد امسال ۴۰ میلیون نفر بصورت کاملا رایگان بیمه شوند و برای این منظور ۶ هزار میلیارد تومان در بودجه در نظر گرفته شد.
وی خاطر نشان کرد:برای بیماران صعب العلاج ،پیوند عضو و سرطانی نیز ۷ هزار میلیارد تومان اختصاص داده شد تا بخشی از هزینه های این بیماران توسط بیمه ها جبران شود.خوشبختانه این ارقام سال گذشته پرداخت شد وامسال نیز به بیماران سرطانی و صعب العلاج پرداخت شده است.